Opret ny bruger
Brugernavn
Adgangskode
Glemt adgangskode?
spillere online
flameout
"Brænder" det på med din PC ??
 Gratis
 Mand
Oprettet: 13-07 2009 14:38:38
Onlinestatus: 20-12 2009 11:58:00
Bopæl: Århus
Alder: 49 år
Partner status: Single
Jeg søger: Er her for hyggens skyld
Stjernetegn:  Jomfru
Yndlingsspil:
Beskæftigelse: Andet
Bøger: Tegneserier, Noveller, Romaner, Livsstilsmagasiner
Musik: Techno og dance, Rock og hård rock, Rap, RnB, Pop og top 40, Lounge og Cafe-stil, Pop
Film: Dokumentar, Science fiction, Gyser, Komedie
Interesser: Videnskab, Teater, Spille/lave musik, Mystik, Musik, Male/tegne, Hjemmet og indretning, Fotografering, Film, Familie, Computer, Café, Børn, Bøger

_________________________________________________
_______________Velkommen_________________________


På denne side finder du blandt andet gratis programmer, vejledninger og anden hjælp til din PC, hvor de enkelte ting er placeret kan du se i Indexet lige under denne tekst.
Har du fundet hjælp eller et program du lige manglede på denne side, eller ønsker du selv at deltage i at hjælpe andre brugere Hjemmets Spilleklub, må du meget gerne skrive en post.
Jeg har for øjeblikket ikke råd til at opretholde Guldprofil på Hjemmets Spilleklub, da jeg på opfordring har lavet denne hjælpeside på flere hjemmesider, hvoraf jeg desværre kun har råd til at være på den ene, så derfor vil jeg ikke kunne læse hilsener i gæstebogen her på Hjemmets Spilleklub.
Ønsker du at kontakte mig direkte, så er denne profil også at finde på Spigo, og desuden kan jeg i nødstilfælde kontaktes via Pia Hoff.

For at undgå misforståelser:
Selvom jeg er single, så søger jeg for øjeblikket hverken dates eller kæreste, da jeg har andre ting i livet som er vigtigere for mig nu, men nye venner af begge køn er altid velkomne, både her på Hjemmets Spilleklub og IRL.

Held og Lykke på Hjemmets Spilleklub og i Livet

Mvh flameout
__________________________________________________
_______________Index______________________________


Afsnit 1: Om PC-hjælp + en PC-ordbog
Afsnit 2: Om mig
Afsnit 3: Gratis VirusScanning
Afsnit 4: Test din Java og din Internetforbindelse
Afsnit 5: Information & Download af Java, Flash m.m.
Afsnit 6: Sikkerhedsprogrammer
Afsnit 7: Vejledning til Nemo-spillet & til Facebook
Afsnit 8: Gode Gratis Downloads
__________________________________________________
_______________Afsnit_1____________________________


PC-Hjælp hos flameout:

Først og fremmest.. Har du vanskeligt ved at forstå de mange PC og IT-udtryk på denne profil, så er TDC’s online-leksikon over alle disse ord lige her:
http://sikkerhed.tdconline.dk/publish.php?dogtag=ngto_sik_lex

Længere nede på denne side er der en række links og informationer, som er hjælp til selvhjælp for alle Windows-brugere her på Hjemmets Spilleklub, herunder er også en række gratis programmer til dem, der ikke kan eller ikke vil betale for de dyre programpakker.
Den hyppigste årsag til pc-problemer, som kan hindre dig i at komme på nettet eller på Hjemmets Spilleklub, skyldes uønskede programmer på pc'en. Dette kan f.eks. være infektioner af virus eller malware, det kan være crapware installeret fra producenten af din pc, eller det kan være reklameelementer i shareware som du har downloadet.
Her har jeg samlet værktøjer til at du selv kan rense din pc, sikkerhedsprogrammer der hindrer at "skidtet" kommer ind igen, samt en række gratis programmer, som skulle kunne dække behovet for de fleste hjemmebrugere. Programmerne er testet fri for ondsindet software.

Hvis du har spørgsmål omkring PC, internet og Hjemmets Spilleklub, der ikke er dækket her, er du velkommen til at skrive spørgsmålet i min post, så svarer jeg så snart jeg kan.

Alle links på min profil er mine personlige anbefalinger, og må ikke forveksles med Hjemmets Spilleklub's egne vejledninger. Skulle der opstå tvivl, skal i følge Hjemmets Spilleklub's vejledning, såfremt der er en tilgængelig.
__________________________________________________
_______________Afsnit_2____________________________


Lidt om mig:

Egentlig er jeg Københavner, men har snart boet så længe i Jylland, at jeg nok er blevet lidt jysk, nok til at min familie ikke aner hvad jeg siger, når jeg brokker mig over en træls kreidler. Jeg bor alene med min kat og min guitar i udkanten af Århus, og tilbringer det meste af min tid sammen med mine venner.
Jeg HADER TV-Sport, og vil altid hellere se en god film, spille lidt Spilop, læse en bog eller gå en tur i teatret. Det sidstnævnte er et ganske særligt kærlighedsforhold, da jeg selv har lavet teater det meste af mit liv.
Til dagligt laver jeg normalt freelance PC og IT support, da helbreddet desværre har sat en stopper for mit teaterarbejde, men jeg arbejder ikke så meget for tiden på grund af længerevarende sygdom.
Og jo, så er jeg også lidt af en nysgerrig profilsnuser, der skal rundt og se hvad andre laver af tekst og billeder, hvem der er hvem på chatten.
__________________________________________________
_______________Afsnit_3____________________________


Panikknappen hvis du har fået virus er her:
http://www.eset.com/onlinescan/
eller her:
http://housecall65.trendmicro.com/

__________________________________________________
_______________Afsnit_4____________________________Tjek om du nu også har den rigtige Java-version her:
http://www.java.com/en/download/installed.jsp

Test om din Java virker her:
http://java.com/en/download/help/testvm.xml

Hvis du oplever problemer med Java anbefaler jeg først at prøve Hjemmets Spilleklub's egen udmærkede vejledning hertil, som er placeret under fanen "Hjælp" > Spillene.
__________________________________________________

Test din internet-forbindelse og hastighed her:
http://www.speedtest.net/
Klik på det firkantede felt med denne tekst:
"START TEST TO RECOMMENDED SERVER"
Undlad at klikke på reklamer på siden, selvom de tilbyder gratis skanninger og højere hastighed på PC og Internet, disse programmer er ikke sikre at bruge.

__________________________________________________
_______________Afsnit_5____________________________


Her er lidt praktiske oplysninger om din PC, og om at bruge den på nettet og på Hjemmets Spilleklub.

De fleste hjemmesider benytter nu en teknologi fra Microsoft ved navn ActiveX, der en komponent i Explorer som håndterer input fra brugeren og giver mulighed for at lave interaktive hjemmesider. Denne type teknologi anvendes rigtigt godt af Hjemmets Spilleklub, og dette er grunden til at vi alle kan hygge os i spillene og på chatten.
De mest brugte ActiveX-programmer på nettet er Java, Flash og Shockwave, og man kan spare sig selv for en masse pc-problemer, ved at sørge for at have nyeste opdaterede version af disse programmer på sin pc. Omkring Java skal dog siges at det ikke kun er et ActiveX-komponent, men et helt selvstændigt programmiljø, der anvendes til meget mere end pc.

Java er det der bruges her på Hjemmets Spilleklub, og den nyeste version kan hentes her:
http://www.java.com/en/
Inden du henter den nyeste Java, kan det være en god ide at fjerne gamle Java-installationer, da dette ikke sker automatisk, og mange har derfor 10 eller flere Java-versioner liggende på deres pc, som blandt andre ting, kan lave konflikter, der får Explorer til at ”fryse” lige midt i et spil på Spilop, desuden kan de fylde så meget på din harddisk, at det får din pc til at blive langsommere.
Hvis du vil vide mere om Java, er Spilop's egen vejledning under Hjælp/Spillene et godt sted at starte.

Flash Player hentes her:
http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP

Og Shockwave Player hentes her:
http://get.adobe.com/shockwave/

Alle 3 programmer vil et eller andet sted i installationen spørge om du også ønsker at installere den gratis Google toolbar eller Norton SecurityScan, og de har endda været så flinke, at de på forhånd har sat flueben i ”ja tak”, så hvis du ikke vil have et ekstra program i din Internet Explorer, så husk at fjerne fluebenet.

En sidste ting om ActiveX, det er også en sårbar teknologi, der i høj grad bliver misbrugt til stort set alle de grimme ting der jo desværre også er på nettet. Så lad være med at sige ja til at installere ActiveX-programmer du ikke kender eller ikke ved hvor kommer fra. Hvis du er i tvivl om et program er sikkert at bruge, er du velkommen til skrive til mig her, så skal jeg nok svare så hurtigt jeg kan.

__________________________________________________
_______________Afsnit_6____________________________

Antivirus...
kan ikke undværes hvis du gerne vil blive på nettet..
..og stadig vil have en pc der virker.

For dem der har råd til det, er bedste antivirus-program; ESET NOD32 og det kan købes på følgende link:
http://www.eset.com/

Norton, Bullguard og McAfee og lignende er stadig gode programmer, og har du et af dem og er glad for det, så bare bliv ved det.
Men har du ikke råd til dyre antivirusprogrammer, eller er hvis du er en af dem der ligger og betaler et lille beløb hver måned for teleselskabernes F-Secure, så er det muligt at få et helt gratis antivirusprogram. Dem er der flere af, og mange kender og bruger AVG fra Grisoft, der er det lettest tilgængelige, ...det er bare ikke så godt til at fjerne virus, og jeg
kan kun fraråde at bruge AVGfree, da nyere data tyder på at beskyttelsen heri er meget ringe.

Bedste bud på et gratis Antivirus-program er AVAST 4.8 fra Alwil Software,
og den kan hentes her:
http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html

Lad være med at klikke på den første download-knap du ser, men kig længere ned ad siden til du ser følgende tekst: "avast! 4 Home - Danish version (length 29.64 MB)", klik på download ud for denne.
Når du har hentet filen følger du blot vejledningen, og registrerer dig på deres hjemmeside, hvorefter du modtager en Email der indeholder en licensnøgle, der skal indsættes i programmet, og som er gyldig i 14 måneder.
__________________________________________________

Anti-Malware.. hvad f..... er nu det??
Jo, lige så vigtigt som antivirus, og meget let at forstå, når man først finder ud af hvad malware er for noget.


Malware = skadelig kode
Ordet er sammensat af de engelske ord Malicious Software, og er en fællesbetegnelse for programmer med skadeligt/ondsindet indhold. Malware omfatter virus, orme, trojanere, crimeware, spyware, adware og mange andre grimme ting, hvoraf den almindelige pc-bruger næppe har hørt om halvdelen. Langt de fleste pc-fejl, sammenbrud og mistede data skyldes malware.
Et godt Antivirus-program som dem der er nævnt ovenfor, beskytter dig mod virus, orme samt nogle trojanere, men det beskytter dig ikke mod de øvrige former for malware. Selv de antivirus-programmer, der påberåber sig at have indbygget beskyttelse mod malware, yder IKKE fuld beskyttelse. Dette er fordi at nogle typer af skadelig software rent faktisk er ”lovlige” (set med mange regeringer og firmaers øjne), men en ”lovlig” malware skader stadig din pc, og dermed dig.

Der findes mange gode Antimalware-programmer, og ligesom med antivirus-programmerne, er der store forskelle i pris og kvalitet. Her vil jeg dog kun nævne 2 programmer, der begge er gratis, og der tilsammen giver en rimelig beskyttelse af din pc. Hvis du ønsker at vide mere om andre programmer og muligheder for beskyttelse af din pc, vil jeg anbefale at du læser om det på Team Spywarefri's hjemmeside, adressen er her:
http://www.spywarefri.dk/index.html


Anti-Malware 1: Windows Defender fra Microsoft
Har du Windows Vista er det allerede installeret og skal blot aktiveres, det gør du ved at vælge Start/Alle Programmer/Windows Defender, når du har gjort dette, er det blot at følge vejledningen i programmet, sæt instillingerne til at opdatere og skanne automatisk.
Har du Windows XP, skal du først hente og installere programmet, hvorefter du så kan gøre det samme som i Vista, nyeste Windows Defender hentes her:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=435bfce7-da2b-4a6a-afa4-f7f14e605a0d&DisplayLang=da


Anti-Malware 2: Spybot Search & Destroy 1.6.2 fra Safer Networking
Dette program indeholder udover en malwareskanner også et immuniseringsværtøj, der standser en lang række skadelige programmer før de kan nå at komme ind i din pc. Ligeledes indeholder Spybot S&D også nogle værktøjer til at rette fejl i Windows. Programmet har 2 tilstande; Standard og Avanceret, hvis du ikke er vant til at arbejde med pc'ere på et proffesionelt niveau, bør du ikke bruge avanceret tilstand, da de avancerede værktøjer i ukyndige hænder meget let kan lægge hele din pc ned. Med andre ord, hvis i tvivl, så brug kun standard tilstand.
Arbejdsgangen her er simpel: Opdater > Immuniser > Skan > Afhjælp valgte problemer. Spybot S&D hentes her:
http://www.safer-networking.org/dk/mirrors/index.html
Vælg en download-knap under rubrikken "hosted by safer networking".

Selvom programmet er på dansk, er der ingen dansk vejledning til dette, den engelske vejledning kan læses her:
http://www.safer-networking.org/dk/tutorial/index.html
__________________________________________________

Firewall..
..er indbygget både i Windows XP og Vista, og den er bare ikke god nok..

For dem der kan/vil bruge penge på sin PC-sikkerhed, og bare have det bedste, må disse 2 programpakker være mit bud:

Eset Smart Security 4 rummer en af markedets bedste firewalls, der her er samlet med NOD32 Antivirus & Anti-malware + et spamfilter, og kan købes her:
http://www.eset.com/smartsecurity/

Kaspersky Internet Security 2009 er ligeledes med i topklassen, og rummer samme funktioner som Eset + et børnefilter. Kaspersky kan købes her:
http://www.kaspersky.dk/home/estore/index.rsys

Og så den gratis løsning..

For den uøvede bruger er mit bedste bud: Online Armor 3 fra TallEmu,
og den kan hentes her:
http://download.cnet.com/Online-Armor-Personal-Firewall/3000-10435_4-10426782.html?tag=lst-1&cdlPid=10989958

For den let øvede bruger: Comodo Personal Firewall, som kan installeres som standalone (dette er anbefalet, hvis du har Avast Antivirus), eller den kan installeres sammen med Comodo Antivirus. Comodo kan hentes her:
http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html

Windows Update... brug det!
__________________________________________________
_______________Afsnit_7____________________________

TROPICANA
Få Nemo igennem labyrinten:

Tryk på brikkerne der hvor NEMO starter så du laver en lille vej

Tryk så en masse brikker fri til du finder en du kan bruge,
og tryk på den igen så kommer den ud på feltet i højre side

Tryk så på det felt hvor du vil have brikken hen

Sådan gør du indtil du har lavet en vej uden om piratfiskene og hen til udgangen

Find så brikker med nøgle, spin o.s.v. og byt dem ud med dem du har lavet vejen med

Du kan se hvordan du gør i nedenstående video, bare klik på linket, så åbner videoen i et nyt vindue.
http://www.youtube.com/watch?v=_hl7OsxAApE
__________________________________________________

Fakta om Facebook kan læses på dette link:
http://www.forbrugerraadet.dk/tema/facebook/

__________________________________________________
_______________Afsnit_8____________________________


Andre gode gratis ting:

Office:
Den gratis kontorpakke Open Office fra Sun Microsystems åbner Word, Excel og PowerPoint-filer, samt mange andre formater, og kan også gemme dokumenter i Adobe's PDF-format. Kontorpakken kan hentes her:
http://da.openoffice.org/

Foto:
Billedbehandlingsprogamnet GIMP (Gnu Image Manipulation Program), som jeg mener skulle dække behovet for at redigere fotos for de fleste brugere, hentes her:
http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/gimp-win/gimp-2.6.6-i686-setup.exe

Zip,Rar og andre komprimerede filer:
De fleste bruger WinZip eller WinRar til dette, men disse programmer er kun tilgængelige i betalings og prøve-versioner. Her er et tilsvarende program som hverken udløber eller koster penge:
http://www.7-zip.org/

CD & DVD
Fulgte der ikke et brændeprogram med til din pc, eller har du ikke råd til dyre brændeprogrammer som Nero og lign. og har du behov for flere måder at brænde på end dem, der er indbygget i Windows, så er her et program som kan klare de fleste opgaver:
http://infrarecorder.org/?page_id=5

Og her sidst er en tegnefilm til børn over 7 år, og andre barnlige sjæle:
Højreklik på nedenstående link, og vælg "Gem destination som".
http://mirror.bigbuckbunny.de/peach/bigbuckbunny_movies/big_buck_bunny_1080p_stereo.avi     
Filmen kan brændes på en alm. CD og afspilles i alle DVD-afspillere som understøtter DivX, eller kan ses direkte i Windows Media Player og Windows Media Center.
Den er et projekt fra Blender Foundation, hvor jeg selv er ved at lære at animere film og spil. God fornøjelse.
_________________________________________________
_____________Held_&_Lykke_i_Spillene______________

Seneste venner
Spigo v3.1.0911